Langsung ke konten utama

You'll be Missed, Mele

It brokes my heart so bad when my Mom called and told me that he was gone forever. Then, I cried for hours.

He came to our house years ago and made us fell in love effortlessly. He was an active cat and love to play, so we never really made him stay at home. He always came at day, played with us, asked for food, and when we're going to sleep, he will just went out. Maybe played with other cats in neighborhood or tried to catch mice. He hated being trapped. Sometimes he gave us his hunting prey as gift; mice, lizard, or cockroach.

Some said that cat is smart animal and they saw human as other creature at the same level with them. So yeah, as he became our family member, sometimes we had hard time. When he was in badmood because Mom accidentally stepped on his tail, or when he was angry and scratched me because I postponed his lunch (he need diet, he was too fat back then), or when he was just go away from home because we're all too busy with work and didn't pay attention to him.
But mostly, we had good times and sweet memories. He loved surrounded by family, so he will joined us watch TV or just took a nap together. He was smart and sneaky especially for food. First, he will lured my sis to gave him food. After he succeed getting food from her, he will lured my bro to gave him food. Then he will lured me, Mom, and Dad, so he could get lot of food. That's why he became fat. He was so clingy and loved to hug, kiss, or just lay on my lap while I was working. He was cute and warm, so I don't mind. As he also became cat in our office, he loved to meet clients or just follow wherever Mom moved while talking on the phone. And he never missed any chance if we had employee meeting. He'll acted as the boss, of course. 
Unlike other 'kucing kampung', Mele was quite tall and big. Every people who saw him always commented, "Is it a cat?" LOL. Most of them felt intimidated because he had sharp eyes and ready-to-pounce gesture. But surely he was a sweetheart. He was just a big kitten. 

I loved to talked to him, about anything. I know we communicate in different way, but I felt he could understand while I sad or stressed. Just hugged him made me feel less-stress. My family feel the same way about him too. He was a neutral zone while other family member were having problems. 

Cat has nine life, they said. Well, we know he survived from many nearly-dead moment. But not today. He was gone forever. Rest in peace, Buddy. Sleep well, Sweetheart. Thank you for all the memories, thank you for being with us for years, thank you for survived so many times so we can spend more time, thank you for teach us to have a soft heart, thank you for teach us to love in different perspective. 

We love you, Mele.

22.11.19


Love is real, real is love. -John Lennon-

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Untuk Kamu-Kamu yang Tidak Pintar

Zaman saya SMP sempat nge-tren adanya award semacam cewek tercantik, cowok terganteng, cewek tergaul, cowok terramah, dsb. Saat itu saya juga menang award, lho... jadi cewek ter-lemot alias lemah otak alias tulalit alias loading lama. Hahaha.. Dan emang bener sih, kala itu (sampai sekarang, meski nggak separah dulu) saya sering merespon sesuatu hal baru dengan kata pamungkas, “Hah? Hah?” dengan tampang boloho :))
Dari kecil saya nggak terlalu suka belajar akademis, apalagi di kelas. Lebih suka baca komik, majalah, novel, main, mengkhayal, jalan-jalan, atau membuat prakarya. Ibu juga bilang kalau saya bukan anak yang pintar, pun sampai sekarang punya kelemahan susah fokus saat di keramaian. Tapiiii... tapiii.. saat SD selalu ranking 3 besar, masuk SMP & SMA favorit dan mendapat peringkat 10 besar, lulus kuliah dari UI. Sombong kamu, Rhein! Itu namanya pintar!
No! Trust me, I’m not that smart dan kadang bingung kenapa bisa mencapai hal-hal yang mungkin termasuk wow untuk sebagian or…

Trip to Vietnam: Hanoi-Ha Long Bay

Sebenarnya perjalanan ini saya lakukan Oktober 2017 lalu, namun apa daya baru sempat ditulis sekarang. Kemudian kali ini juga kunjungan saya ke Vietnam yang kedua, yang  pertama tahun 2015 dan malah tidak saya tulis di blog. Semua karena apa? Tentu karena malas. Hahaha..

Berbekal izin libur dari kantor dan tiket yang nggak murah-murah amat, saya dan adik bertolak ke Vietnam, sempat transit dan bermalam di KLIA2 untuk flight pagi menuju Hanoi. Berhubung kali ini merupakan perjalanan singkat (maklum buruh), otomatis saya nggak bisa go-show ujug-ujug menclok di suatu negara baru dan berpikir mau ngapain aja seperti biasanya. Saya sudah booking hostel dorm (hanya $5! I love Vietnam! Cheap!) dan tujuan saya kali ini jelas: Bermalam di kapal pesiar di Ha Long Bay. Duh, buruh satu ini emang loba gaya pisan. 
Hari ke 1
Dari bandara Hanoi kami naik bis umum dengan waktu perjalanan kurang lebih 30 menit ke daerah Old Quarter atau Hoan Kiem District. Sebenarnya di bandara banyak yang menawarkan …

Backpacker Thailand Trip (part 4): Grand Palace - Asiatique

Rhein itu kebiasaan deh, kalau posting tentang backpacking pasti ngga beres dari berangkat sampai pulang. Seringnya kepotong setengah-setengah karena alasan yang entah apa. Mungkin ini mengidentifikasi kalau Rhein tipe orang yang cepet move on yah.. Hehehe.. 
Untuk Backpacking Thailand ini udah diniatkan harus ditulis sampai tamat! Soalnya ini backpacking berprestasi yang mengeluarkan budget murah, ke luar negeri pula. Baiklah, mari kita lanjutkan cerita-cerita backpackingnya dengan membongkar ingatan. Yang belum baca part sebelumnya ada di sini, di sini, dan di sini, ya.
Hari keempat di Thailand dan kembali ke Bangkok lagi. Pagi-pagi sekitar jam 8 Rhein udah siap mandi, dandan cantik, dan siap untuk wisata kebudayaan. Saat turun ke lobi, Rhein dikasih tahu sama penjaga penginapan bagaimana rute ke Grand Palace yang bisa ditempuh dengan jalan kaki dari Khaosan Road dan jangan tertipu sama orang-orang yang menawarkan tuktuk atau mengatakan bahwa Grand Palace tutup. Ih sumpah pemilik &…